17 de maig 2012

Catalunya manté la presidència i la seu internacional de MW Internacional

Cinc representants de Mountain Wilderness de Catalunya van viatjar al “Jugendhaus Lechner” ubicat a la localitat alemanya d’Assling per assistir a l’Assemblea General de Mountain Wilderness Internacional (MWI). Durant tres dies van trobar-se amb representants de les delegacions d'Alemanya, Bèlgica, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia, Països Baixos i Suïssa amb les que van debatre al voltant dels principals problemes que afecten les muntanyes i varen presentar nous projectes.

En el transcurs de l’esdeveniment va tornar a ser escollit Jordi Quera, vicepresident de la FOCIR, com a president de MW Internacional. Aquesta elecció suposa la ratificació de Catalunya com a seu de la secretaria internacional i posa novament el nostre país en el mapa. L’Assemblea es va iniciar amb la conferència “Retrocés dels glacials: Mesuraments globals des de l’espai” a càrrec del Prof. Dr. Manfred Buchroithner, de la Universitat Tècnica de Dresden, qui serà un dels fundadors de la futura Mountain Wilderness Àustria.

“Mesurant l’empremta humana a les muntanyes”

L’Assemblea també va servir per presentar els primers resultats de la campanya “Mesurant l’empremta (humana) a les muntanyes”, un projecte sense precedents que vol avaluar l’estat wilderness de les muntanyes. La iniciativa vol conscienciar sobre la importància de recuperar l’estat original de les nostres muntanyes avaluant els riscos i agressions que han rebut i categoritzant-les segons aquests. “Mesurant l’empremta (humana) a les muntanyes” proposa una fitxa d’avaluació de l’impacte humà en aquests entorns que serà aplicable a totes les muntanyes del món i que esdevindrà un segell de qualitat per a les mateixes. Si hi voleu col•laborar només cal que entreu a Mountainfootprint i empleneu la fitxa amb les dades de les muntanyes que visiteu.

MW de Catalunya, en tant que entitat catalana, és la secció nacional de MW Internacional i n'és membre fundadora. Compta amb veu i vot al costat de les altres delegacions internacionals i forma part de la FOCIR des de l’any 1995.