12 d’abr. 2012

Guillem Danés, bronze al català d'Esquí de Muntanya

El jove celoní Guillem Danés, aconsegueix la medalla de bronze al campionat català d’esquí de muntanya, a la seva categoria.

El diumenge 8 d’abril el CE Cerdanya-GREC i La Molina van organitzar la primera edició de La Ceretana, que a més a més va ser el Campionat de Catalunya d'esquí de muntanya individual 2012.

Aquesta cursa d'esquí de muntanya va tornar a pujar al cim del Puigllançada agafant el relleu al Centre Excursionista de Catalunya, que en va ser el darrer organitzador ara fa 12 anys. Cal recordar que la 1a edició de la cursa al Puigllançada data de l'any 1928, esent la cursa més antiga de la Península i una de les més antigues d'Europa.

A les 9 h, en Guillem i 60 corredors més, estaven preparats al Pla d'Anyella, al peu del telecadira dels Alabaus, per fer l'itinerari que cuidadosament havien preparat els organitzadors, aprofitant les bones nevades dels últims dies. Malauradament, la metereologia adversa, amb un fort torb a les carenes, va obligar a escurçar l'itinerari previst, retallant la segona pujada prevista cap a la Comabella.

L'itinerari final, de 1.000 m de desnivell positiu, va sortir directament cap al Puigllançada (2.405 m), on era francament complicat mantenir-se dret i lliscant, mentre les ràfegues de vent picaven de costat contra els corredors. Un cop al cim, una ràpida baixada passant pel coll de Pal i fent un gir a contravent fins al peu del telesquí de Sant Jordi, per tornar a posar pells i fer la segona i darrera pujada, fent primer unes conversions i després un flanqueig, per enfilar novament, pel bonic camí del torrent Roig, on els participants quedaven completament a raser del vent i fins i tot i feia caloreta. A continuació van anar a cercar la carena del Puigllançada i al cim feien un gir cap a l'Amorridor de Rus (al final del telecadira del Torrent Negre) i una ràpida baixada pels Alabaus fins al Pla d'Anyella, on 1h.24’45” més tard, arribava en Guillem, en tercera posició de la categoria cadet, aconseguint així la medalla de bronze del campionat de Catalunya.

Pel que fa a la categoria absoluta, Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Anna Comet (UE Vic), són els nous campions de Catalunya de l'especialitat.