27 de març 2012

La geganta de Sant Celoni fa història a la Marató de Barcelona

Maria del Puig corre la prova en 4 hores i 48 minuts gràcies a una trentena de persones.

Paula Salgado i Carles Lombarte, C.A. Sant Celoni,  finalistes destacats.

La Geganta Maria del Puig. Foto: F. Deulofeu
La geganta Maria del Puig de Sant Celoni s'ha convertit en la primera no humana de tota la història en còrrer la Marató de Barcelona. Amb el dorsal 19.602, amb xip i amb el nom estampat ha estat una més dels 16.216 participants arribats a meta, que enguany en una xifra rècord han fet aquesta prova atlètica. Per fer-ho possible ha calgut que una trentena de membres de la colla de Geganters s'hagin anat rellevant i arribar a la meta amb un temps de 4 hores i 48 minuts, escurçant així les previsions inicials de cobrir els 42,195 quilòmetres en sis hores.


Ara, aquesta marca, ja ha quedat registrada a nom de la geganta i forma part de la història de la prova i també de la Colla de Geganters de Sant Celoni que podrà explicar que en l'any del seu 30è aniversari va fer la Marató de Barcelona 2012.  La satisfacció entre els integrants de la colla és enorme i, malgrat el cansament, l'arribada a meta ha estat eufòrica i emotiva ja que l'espertava el gegant Martí de Sant Celoni.

La Colla de Geganters de Sant Celoni també ha tingut la complicitat de membres d'altres colles amb les que té relació com la de Sant Antoni de Vilamajor que han fet plegat l'últim mig quilòmetre de la Marató i les de Corbera de Llobregat, La Llacuna, Vilafranca de Conflent i Navarcles. La Marató de Barcelona per part dels Geganters de Sant Celoni s'ajunta a la pujada a peu al Turó de l'Home des de Sant Celoni, la Caminada de Sant Celoni a Montserrat o el Camí de Santiago.

Pel que fa a les persones “humanes”, també han destacat la Paula Salgado, del C.A. Sant Celoni, arribant la 3a. classificada de la seva categoria, en un temps de 3h.05’34” aconseguint la seva millor marca en la distància de marató i en Carles Lombarte, que ha finalitzat la marató en un temps de 2h.55’31” i d’aquesta manera ha tancat un cercle, aconseguint competir en cadascuna de les proves d’atletisme olímpiques, des dels 100 m. llisos a la Marató, passant per proves tan diverses com el salt d’alçada, salt de llargada i les proves de pes o martell.