23 de març 2010

1a RASOS RACE A RASOS DE PEGUERA

Els dies 20 i 21 de març s'ha disputat la 1a edició de la Rasos Race a la estació d'esquí de Rasos de Peguera, cursa de múixing que tanca la 19a Lliga Catalana de múixing i la 1ª Lliga Catalana de canicross en neu amb la col•laboració de Buff®.

La cursa, organitzada per l'AEM i l'equip de gossos de trineu Sativamush, amb la col•laboració de la E.C. Gosblanc i l'estació d'esquí de Rasos de Peguera, es va disputar a aquesta estació berguedana d'esquí, situada a 1893 m d'alçada, sobre un circuit d'uns 7'5 km i 240 m de desnivell positiu.

El recorregut, molt maco i espectacular pels girs que havien de traçar els trineus, començava davant del bar La Creu amb una gran pujada d'uns 1500 m i on es feia la gran majoria del desnivell positiu de la cursa, per desprès fer uns quants giravolts a la zona alta de l'estació i finalitzar, baixant una altra vegada, a peu de pistes.

El múixer més ràpid en finalitzar el recorregut va ser el Josep M. Armengol, en la categoria de 8 gossos, que el diumenge, aprofitant el millor estat de la neu, va necessitar només 19 minuts i 2 segons.

En canicross, els corredors van realitzar el circuit tots dos dies amb raquetes degut a que la neu era molt tova. El més ràpid va ser en Joaquim Serra amb la seva gossa Volga que va completar el circuit en poc més de 35 minuts.

Font:  BUFF.es